Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Hacılarımızı uğurladık…

Hacılarımızı uğurladık…

Erdek'ten kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları yapılan törenle uğurlandı.

Erdek’ten kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları yapılan törenle uğurlandı.
Erdek’li hacı adaylarından kutsal topraklara hareket eden ilk hacı kafilesi için tören düzenlendi. Erdek’li hacılar için Çarşı Camiinde Erdek Müftülüğü tarafından uğurlama töreni vardı.
Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen duaların edildiği, yolculuğun hayırlarla tamamlanması için temennilerin yapıldığı uğurlama törenine Erdek İlçe Müftülüğü personeli ile 5 hacı adayı ve yakınları katıldı.
Uğurlama töreninde konuşan emekli imam Adnan Afacan, “Mübarek ve mukaddes bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Cenabı hak yolunuzu açık etsin. Allah’ın Kabe’sini, peygamberimizi ziyaret edeceksiniz. Orada mübarek yerleri göreceksiniz ve Allah’ın emri olan Hac görevini yerine getireceksiniz. Allah bu emri yerine getirilmesinde sizlere kolaylıklar versin.  Orada bizlere, bütün ümmeti Muhammediye ye bütün insanlığa dua edin. Cenabı hak, haccı makbul ile mevrur ile gerçekleştirip, salimen yurdumuza ve ailenize kavuştursun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualara hacı adayları ve yakınları avuçlarını semaya açarak katılırken, duaların ardından ilçe mizin ilk hacı aday kafilesi hacı olabilmek için yola çıktı.
Hacı adaylarının mutlulukları gözlerinden okunurken, yakınları ile vedalaşan hacı adaylarının ve yakınlarından hüzünlenenler oldu. İlçemizden 15 hacı adayından törenle 5’inin yolcu edildiği bilgisi verip, diğer adaylarında önümüzdeki günlerde yolcu edileceğini kaydetti.

Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli